TENANGKANLAH HATI DENGAN MENIKMATI ALUNAN SYAHDU BACAAN AYAT SUCI AL-QURAN!

Isnin, 25 Februari 2013

Bungaku Taman Duniaku


Ummi suka bunga!!!  Sangat-sangat suka!!! Memang dalam taman hati Ummi sentiasa ada bunga. Taman-taman bunga mekar yang segar menjadi penghias impian dan khayalan Ummi...  
Beransur-ansur Ummi cuba realisasikannya dalam dunia realiti Ummi.  Semoga anak-anak Ummi juga bahagia menghayati taman kecil yang terhias di sudut-sudut dalam rumah kita, kerana.... aura taman ini sebenarnya menjadi harapan dan doa Ummi untuk kita bersama di taman Firdausi nanti, InsyaAllah...!

Bungaku Taman Duniaku menjadi ayat indah Ummi untuk meluahkan rasa hati dek keterujaan Ummi pada jambangan-jambangan yang digubah.  
Biarpun tidak secantik dan semolek penggubah profesional tapi keseronokan menyusun atur bunga-bunga itu memberi kepuasan yang tidak terkata...
Masa-masa yang ada kini amat berharga untuk Ummi isikan dengan minat yang tersimpan sejak dahulu lagi...  
Alhamdulillah, terasa tenang dan bahagia pabila melihat sudut-sudut rumah dihiasi jambangan bunga inspirasi hati Ummi..!

Memang banyak modalnya untuk memenuhi minat ini tapi, kepuasan melihat dan memilikinya mengatasi segalanya...  Cukuplah selama ini Ummi hanya mampu melihat keindahan jambangan bunga di rumah orang lain tapi kini, Ummi rasanya sudah mampu untuk menghias sudut-sudut yang ada bagi memberi ketenangan di hati Ummi, Ayah dan anak-anak Ummi... Rumahku Adalah Surga Duniaku!!! 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pelawat Ummi